About the brand

Het Deense Sprookje van de opticien die droomde van een bril zonder vijsjes en lasverbindingingen: minimalisme in…

visit website…

Lindberg

Onzichtbaar zicht

De groten der aarde weten wat charme is.

Ze pakken niet uit met schreeuwerige merken, maar vallen voor uiterlijke kenmerken die alleen zichtbaar zijn voor de ingewijden.  Een mooi staaltje daarvan zijn de brillen van Lindberg.  Je vindt ze op de neus van mensen als Bill Gates en Whoopie Goldberg.  Lindbergs zijn echte stijliconen : utilitair maar tegelijk een statement.  Een bril die je gezicht een eigen gezicht geeft.

 In Aabhoj , vlakbij Aarhus ligt een fabriek  van brillen , Lindberg brillen.  Hier schrijft Lindberg zijn verhaal; Een verhaal van compromisloze brillen.  De opticien Paul-Jon Lindberg moest zelf plots beginnen brillen en vond tot zijn verbazing geen enkele bril  uit zijn eigen winkel mooi genoeg.  'het gezicht van de eigenaar is het belangrijkste, de bril mag niets verbergen' vond de opticien.  Samen met zijn vriend-designer Hans Dissing begon hij aan de ontwikkeling van een bril die hij wel zou willen opzetten.

 Omdat zo'n bril een zo laag mogelijk ompact op het gezicht moest hebben, licht moest zijn en toch mooi kwam hij bij titanium uit.  In die tijd was titanium iets voor de NASA, niet voor brillenmakers

De 'Air Titanium' werd de eerste bril in een reeks van zeven modellen waarmee indeberg de brillende toplui op aarde bedient.  Wie draagt er zoal  een Lindeberg.  De hele koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten, Bill Gates, Lionel Jospin, Sofie Loren, Eddie Jordan en Mhoopie Goldberg.  Dichter bij huis zul je een Lindberg zien op de neus van koningin Paola.                         

 Minimalisme  en functionaliteit - dit is Scandinavië - . Opvallend omdat ze niet opvallend zijn  De grootste concurent van de contactlens.  Toch mag de bril vandaag weer wat extra cachet aan je persoonlijkheid geven.   Lindberg begreep dat en begon  accenten te leggen in acetaat.  Zelfs diamanten op  het frame ?  Het kan allemaal. 

Maar het merk zal altijd trouw bijven aan zijn basis designprincipes : minimalisme, functionaliteit, esthetiek en comfort.

 

 

Pas vanaf de tweede bril gaat men expliciet naar een lindberg vragen.

We hebben steeds de meest uitgebreide collectie in huis. 

meer info  www.lindberg.com