About the brand

Theo 

BELGISCH DESIGN met wereldklasse

Henri Van De Velde award 2008 !

visit website…

Theo

Er was eens... de Parijse handelsbeurs Silmo in 1989. Twee onervaren maar gedreven opticiens grepen hier hun kans om het internationale publiek te laten zien wat ze gemaakt hadden. De zenuwen gierden deze enthousiaste beginners door de keel. Zouden hun nieuwe ideeën wel gesmaakt worden in de wereld van de bril? Aangemoedigd door het succes van de 'Zes van Antwerpen' vonden ze het de hoogste tijd om te bewijzen dat Vlamingen meer kunnen ontwerpen dan enkel zeer creatieve kledij.
Nuchtere Wim bleef met beide voeten op de grond, en dromerige Patrick zette de krijtlijnen uit, wilde ideeën zonder toegevingen! Wim zorgde voor het nodige evenwicht. Een succesvolle combinatie, zo bleek.
'Theo', een anagram van 'Hoet', de familienaam van Patrick, kon zijn plaatsje innemen op de markt van de modemonturen zonder echte 'handtekening'. Maar oorspronkelijk werd theo slechts opgemerkt door een zeer kleine groep avant-gardisten die toevallig ook brildragers waren.
Tot theo er plots in slaagde om zijn gamma aan een breder publiek te doen kennen, een publiek van jonge, gelukkige verziende en bijziende mensen. De fakkel van de avant-garde die theo zou vooruitstuwen werd overgenomen door de collectie 'eye-witness' die het daglicht zag in mei 1994. Eye-witness was voorbestemd om een 'sterke' collectie te worden, dus zonder toegevingen aan de geest van theo.
Later, op de modeshow Mido van Milaan in 2001, stelde theo een collectie zonnebrillen voor met een meer moderne look. Een collectie die eens te meer in het verlengde lag van zijn geloof in succesvolle designs. Net zoals alle andere producten die theo aanraakt, veranderde dit product ook in goud. Na 2 jaar echter besloot theo om 'satisfashion' wat te laten rusten : nieuwe uitdagingen kondigden zich immers aan.
Het duurde wel even maar uiteindelijk - we schrijven mei 2004 - mocht theo een project aankondigen dat zijn gelijke niet had! Het huwelijk tussen mode en zonnebril; het huwelijk tussen Christoph Broich en theo! 
Parijs, oktober 2004. Een nieuwe theo-collectie ziet het daglicht : de 'T.O collection'. Beschouw het maar als een soort 'back to basics' : sober, licht en met net dat ietsje meer dat ondubbelzinnig naar theo verwijst. We hopen dat onze jongste spruit een lang en fascinerend bestaan beschoren is.
Zo blijft theo steeds weer verrassen. Wat mogen we morgen verwachten ?
Stay tuned : wij zorgen voor de rest !!!
theo loves you!